Mladinsko za lajf

Mladinsko za lajf mladim omogoča to, da preko udeležbe spoznate mladinsko delo in pridobite pozitivne izkušnje ter gradite svoj osebnostni in socialni razvoj, kar pomembno doprinese tudi h krepitvi duševnega zdravja. 
Program Mladinsko za lajf vključuje pester nabor aktivnosti, ki so namenjene: 
 – mladim, ki si v prihodnosti želite postati mladinski delavci ali pa pridobiti izkušnje z izvajanjem mladinskega dela

 – mladim, ki se želite udeležiti aktivnosti mladinskega dela in ob tem bolje spoznati sebe, graditi lastno identiteto, delati na osebnostni rasti in obvladovanju stresa ter ob tem v varnem vzdušju skleniti nova poznanstva z drugimi mladimi v skupini. 

V tem letu smo izvedli že predstavitve mladinskega dela na fakultetah, Trening za mladinsko ulično delo in nudili mentorsko podporo mladim pri vključevanju v mladinsko delo. 

V septembru, oktobru in novembrz smo izvedli aktivnosti:

👉Dogodek: Mladinsko za lajf!: Mladinsko je lahko trajnostno!🌳 Za vse, ki vas zanima mladinsko delo in si želite videti, kako se v praksi v mladinskem delu lahko naslavlja trajnostni življenjski slog.

👉Serija dveh srečanj: Mladinsko za lajf! Priprava aktivnosti v mladinskem delu📚 Za vse, ki vas zanima, kako se dobro pripraviti na delo s skupino in posamezniki v mladinskem delu.

👉2. Dve delavnici na temi: Intervizija in Karierno svetovanje v mladinskem delu. Obe delavnici sta namenjeni mladim, ki jih v prihodnosti zanima postati mladinski delavec_ka. Vabljeni študenti_ke družboslovnih smeri, prostovoljci v mladinskih centrih, mladinski vodje in tisti, ki vas temi zanimata.

INTERVIZIJA V MLADINSKEM DELU – v torek, 8. novembra 2022, ob 18.30, v Četrtnem mladinskem centru Bežigrad. Spoznali smo proces intervizije in ga tudi izkusili.

KARIERNO SVETOVANJE V MLADINSKEM DELU – v sredo, 16. novembra 2022, ob 18.30, v Mladinskem centru Vič. Spoznali smo, kakšne vrste aktivnosti in metod obstajajo v kariernem svetovanju znotraj mladinskega dela.V decembru 2022 pa se lahko udeležiš:

👉1. Mladinsko za lajf: URBANI TABOR!⛺👫👭👬🧑‍🤝‍🧑 KDAJ IN KJE? → na Zavod Bob, vikend, 10. in 11. december. 2022 Urbani tabor vabi vse mlade, ki bi radi preživeli sproščen vikend, spoznali nove ljudi. Na urbanem taboru bomo reševali skupinske izzive in raziskovali sebe ter delali na osebnosti rasti s poudarkom na obvladovanju stresa. Vabljeni vsi mladi nad 18 let! OBVEZNE PRIJAVE do 2. DECEMBRA→ https://forms.gle/mFEW6vDZfQbzVMtA9 Zainteresirane bomo povabili na informativni razgovor, kjer boste izvedele_i več o taboru.

Mladinsko za lajf izvajmo že četrto leto. Projekt soustvarjamo Zavod Nefiks, Javni zavod Mladi zmaji in Zavod Bob (kooridinator).
Projekt sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Urad RS za mladino.