JAVNO

NEXTival

NEXTival je festival za mlade, ki ga ustvarjajo mladi. Njegov namen je javna in medijska predstavitev neuveljavljenih skupin in posameznikov ter različnih zanimivih projektov, nastalih v organizacijah, ki se ukvarjajo z mladinskim delom in neformalnim izobraževanjem. Festival bogati mladinsko kulturo, interakcija med udeleženci in obiskovalci festivala ter naključnimi mimoidočimi pa pomembno vpliva na javno mnenje o mladih, njihovi kreativnosti in podjetnosti.

Sodelujoči na Nextivalu so udeleženci različnih programov, neformalnih skupin in posamezniki, ki predstavljajo svojo produkcijo:
– umetniško (likovno, glasbeno, gledališko, filmsko,…),
– projekte in izdelke, ki posegajo na različna področja znanosti in proizvodnih ali storitvenih dejavnosti (računalništvo, tehnika, obrt, rokodelstvo),
– performersko: glasbeniki, stand-up komedijanti, gledališčniki, plesalci, poeti, odrski kuharji, pripovedovalci, skratka performerji takšni in drugačni,
– delavnice in predstavitev za vse, kar mladi zanimivega počnejo, izmenjava življenjskih izkušenj, resursov, znanj,…

Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana. Sodelovanje v aktivnostih je brezplačno.


razstavaznanj_logo

Razstava znanj je projekt, katerega namen je preko spletnega portala nuditi prostor mladim, da trajno in širši javnosti dostopno predstavijo svoje dosežke ter se usposobijo te dosežke “unovčiti” na drugih življenjskih področjih.
Spletni portal Razstava znanj deluje kot orodje za arhiviranje in sprotno vrednotenje učnih in delovnih dosežkov, vzpostavitev multimedijskega  življenjepisa za potencialne delodajalce, ter promocija programov Zavoda Bob.
Podporne aktivnosti spletnemu portalu Razstava znanj so delavnice, ki mlade usposobijo za upravljanje z njihovim predstavitvenim profilom na portalu z uporabo fotografije, videa in kratkih zapisov. ter individualne delavnice, ki mlade usposobijo za aktivno samostojno uporabo na profilu akumuliranih dosežkov.

RAZSTAVA ZNANJ

Published on: 2 April 2014
Posted by: admin