Zvezde padajo z neba*

Na LivadaLAB bomo imeli v avgustu oči ponovno usmerjene proti nebu, saj že tretje leto zapored organiziramo izjemno obiskan dogodek ZVEZDE PADAJO. V NOČI, KO SE SREČATA 16. IN 17. AVGUST, PONOVNO SPIMO NA LIVADI!!

Zemlja drži obljube. Vsako leto in tudi tega avgusta bo potovala skoz roj meteoritov. Perzeide vas vabijo na predstavo pod prostranim nebesnim svodom.

Pridete na Livado, S seboj imate armič, spalko, vodo in !!Autan!!. Ležete s prijatelji, znanci in sorodniki. Se ozrete v neskončnost nad seboj. In čakate. In klepetate. In čakate. In….. Nenadoma se pojavi, kot privid. Še en. In znova, le za hip. UUaaau.

Z nami bodo astronomi iz društva Vega, pripovedovalci zgodb, poskrbljeno bo za hrano ter dobro družbo.

Vir in foto: LivadaLAB, 2018.

— KAKO DO NAS —

Pri gostilni Livada prečkate cesto in sledite Poti spominov in tovarištva približno 350m. Na levi strani boste zagledali nekaj panojev, ki označujejo prostor in predstavljajo naše projekte. Zavijete desno in sledite potki do dogajanja.

LPP avtobus št. 19 pripelje na Hladnikovo cesto (kjer je gostilna Livada), v bližini ustavljata tudi avtobusa 9 in 27.

.
.
.
THE PERSEID METEOR SHOWER IS BEGINNING: In August the Earth is entering a stream of debris from huge comet 109P/Swift-Tuttle, source of the annual Perseid meteor shower. Specks of dusty debris hitting the top of Earth’s atmosphere at 110,000 mph are burning up in the night sky, producing a spray of shooting stars from the constellation Perseus.

Published on: 7 August 2019
Posted by: