Revitalizacija Livade

[ZERO WASTE ART NA LivadaLAB]
Tisti, ki vas zanima umetnost, še posebej naravi prijazne zero waste prostorske inštalacije, se nam pridružite

v petek 10.5. 2019 na LivadaLAB, ko bomo z umetnico Jatun Risba postavljali prvo inštalacijo, poimenovano Mati.

Letošnja pomlad bo umetniško obarvana, saj bomo s soorganizacijo projekta Revitalizacija Livade privabili umetniške talente, ki bodo s svojimi aktivnostmi spodbujali kreativno izražanje mladih ter pokazali možnosti, ki jih ponuja spoštljivo ustvarjanje v naravnem okolju.

S projektom želimo v dejavnosti LivadaLAB vključiti širšo skupnost, kar bo okrepilo trajnost (dolgoročnost) projekta, uporabnikom pa omogočilo medsebojno komuniciranje. Vse to bomo dosegli s soustvarjanjem in interaktivnostjo, saj želimo, da sosedje, obiskovalci in drugi začutijo prostor kot svoj, ker so sodelovali pri
nastajanju njegove podobe.

Revitalizacija Livade je plod sodelovanja Lee Jazbec, Jatun Risba, Ištvana Išta Huzjana, Adrijana Bandlja, Janite Košir in Zavoda BOB.

Na uvodi dogodek vas vabimo v petek, 10. maja 2019, ob 13 uri in 13 minut, ko bo Jatun Risba izvedla inštalacijo Mati (Mother). To bo trikotna prostorska intervencija z 200 m dolgim oranžnim trakom, ki bo razpet nad lesenim ležalnikom enake barve, namenjenem sproščanju. Umetnina bo biorazgradljiva in bo sčasoma sama razpadla. Vabljeni tako tisti, ki hočete pomagati pri izvedbi, kot tisti, ki bi le radi uživali v trenutku!

Vir in foto: Jatun Risba, Mati, maj 2019.

Published on: 9 May 2019
Posted by: