Mednarodno srečanje PYLE

V Ljubljani smo se v času od 4. do 7. aprila 2019 srečali v Post-Yu setingu – Makedonci iz Krika, Hrvati iz VCI in Slovenci z Boba. Vrhunec dogajanja je bilo vsekakor načrtovanje intelektualnih rezultatov. Kmalu izideta kurikulum za trening za mentorje programa PRiKAZ in priporočila za izvajanje. Spremljajte nas na projektnem blogu pyle.si.

PYLE, Post-YU za emancipacijo učenja, je projekt strateškega partnerstva na področju izobraževanja odraslih, katerega namen je razviti nova orodja in modele za krepitev moči učečih se v Post-YU regiji in za spodbujanje samozaposlitev mladih v zgodnji odraslosti. Projekt se je razvil iz strateškega partnerstva na področju mladine, v okviru katerega smo razvili Program za razvoj kompetenc za avtonomne zaposlitve (PRiKAZ), namenjen podpori udeležencem pri razvoju in izvajanju projektnih idej, ki imajo potencial za samozaposlovanje.

Vir in foto: Mednarodno srečanje PYLE, Zavod Bob 7. april 2019.

V pričujočem strateškem partnerstvu smo vzpostavili sodelovanje med tremi partnerskimi organizacijami: Zavodom Bob iz Slovenije, Volonterskim centrom Istra s Hrvaške in CYA Krik iz Makedonije. Projekt bo trajal 27 mesecev – od septembra 2017 do novembra 2019. Cilj partnerstva je izpostaviti pristope k učenju, ki v družbeno-kulturnem okolju partnerskih organizacij niso cenjeni, čeprav so prakse in raziskave pokazale dobre učinke na več ravneh. Ciljna skupina projekta PYLE so izobraževalci odraslih, ki delajo z mladimi v zgodnji odraslosti: mladinski delavci, socialni pedagogi, andragogi in pedagogi, psihologi, socialni delavci in drugi, ki se zanimajo za usposabljanje za delo z mladimi brezposelnimi.

Vir in foto: PYLE, 2019.

Published on: 14 April 2019
Posted by: