Smo mladi res (ne)aktivni?

MSS – Mladinski svet Slovenije je pred kratkim pričel z raziskavo na temo pričakovanj mladih od trga dela in njihovih predstav o prihodnosti.
V ta namen so pripravili anketne vprašalnike za vse mlade (nad 15 in pod 30 let).?️?️ #semmlad in moj glas šteje!

Anketa je dostopna tule.

Hkrati pa te vabimo tudi na dogodek- OKROGLA MIZA o Ali so mladi res (ne)aktivni?

Na Streetstivalu – festivalu uličnega dela smo izpostavili vprašanje razumevanja (politične) aktivnosti mladih. Ravno to je vprašanje, o katerem se bomo pogovarjali na tem dogodku, kjer želimo izpostaviti načine, na katere so mladi aktivni in se pogovoriti ali je tudi lokalno lahko politično v tem kontekstu. Poleg tega bo tekla beseda o različnih pristopih aktivacije mladih in o naših pričakovanjih.

Tudi če pogledamo na klasično politično udejstvovanje – volitve, vidimo, da mladi v resnici niso tako neaktivni, kolikor se včasih zdi – kar 40% mladih v starosti med 18 in 30 leti se je namreč udeležila zadnjih volitev.

Veliko mladih je tudi aktivnih v mladinskih centrih ali pa izven klasičnih struktur odločanja, na načine, ki jih ne štejemo za “klasično politiko”. Torej v obliki projektov, iniciativ, kot prostovoljci in kot sodelavci mladinskih centrov in še kako. To po navadi spregledamo, ko govorimo o pasivnosti mladih.

Kdaj: 25. oktober 2018, od 14h do 16h
Kje: Mladinska postaja Moste, Zaloška cesta 55, 1000 Ljubljana
Program:
14:00-14:15 – Uvod in kratka predstavitev osnutka Mednarodnega mladinskega manifesta – Moja revolucija (Živa Kavka Gobbo, Focus)
14:15-16:00 – Okrogla miza/ pogovor z mladinskimi delavci (Marko Taljan, Mladi zmaji, Mateja Vilfan, Legebitra, Matjaž Medvešeč, MISSS …)

Okrogla miza bo odprtega tipa in namenjena razpravi udeležencev.

Na okrogli mizi se bomo pogovorili (mladinski) delavci, ki na tak ali drugačen način delamo z mladimi, ter prostovoljc in zaposleni v mladinskih organizacijah, udeleženci mladinskih dogodkov, člani in uporabniki. Pogovarjali se bomo o tem, koliko so mladi (ne)aktivni in kakšni prijemi za aktivacijo mladih delujejo, kaj bi še morali narediti in kako privabiti še več mladih.

Kontakt: ziva@focus.si

Dogodek poteka v okviru proketa My revolution, ki ga sofinancira EC.

Vir in foto: društvo Focus.

Published on: 18 October 2018
Posted by: