Novice iz Marševega Zaposlišča

V torek, 9. januarja 2017 je potekalo Zaposlišče Kariernega zaganjalnika v Ljubljani, kjer so se mladi udeleženci preskusili v realizaciji svoje vizije Zaposlišča in se na njem predstavili svojim relevantnim sogovornikom. Potekalo je v prostorih Četrtne skupnosti Bežigrad na Vojkovi 1 v Ljubljani. Vrata so bila za obiskovalce odprta od 14. 00 ure pa vse do pozne 18.00 ure.

panorama zaposlišča

Kot informacijsko točko so si postavili Infopult, kjer je obiskovalce pričakala izvajalka Tina. Ta jih je seznanila s projektom, financerji, idejo Zaposlišča in kakšna je njihova vloga. Vstopna točka za pogovore z mladimi je tokrat bila Okrogla miza – ki je bila miza okrogle oblike, drugih značilnosti okrogle mize pa skorajda ni imela. Od tam so z ključnimi besedami in barvnimi kartončki z vizitkami z navodili s strani izvajalke Sente odhajali sogovorniki udeležencev na dialog z mladimi.

V vmesnem času so si lahko postregli s kavo in piškoti, čaj jih je čakal pri Timu. Mladi so se sogovornikom neumorno in neustrašno predstavljali, od njih pa so, vezano na dialog, ki se je med sogovornikom in udeležencem, ali pogosteje med sogovornico in udeleženko odvijal, prejeli povratne informacije na svojo predstavitev. 

Pred odhodom so sogovorniki in obiskovalci svoje vtise pustili na papirju (nekateri pa tudi pri udeležencih in izvajalkah) v kotičku s škatlo, kjer je bil prostor označen z “Vtisi”.

 

Published on: 11 January 2018
Posted by: