Karierna zaganjalnika v teku!

Zadnji čas, da se kaj javimo, kajneda?

Strinjam se.

Kaj je novega, kje smo napredovali?

V Kopru se izvaja Lokalni Karierni zaganjalnik (LKZ), ki je prilagojen za manjšo skupino in je intenzivno začel z aktivnostmi treninga karierne orientacije, ki so ga udeleženci detektirali, kot najpomembnejše vsebine, ki jim jih LKZ lahko ponudi. Skupina je majhna – šteje do 5 udeležencev (ker nam ponagaja tudi prehlad, ne samo sneg – ki ga mimogrede v Kopru še ni), vendar intenzivno delamo. In super nam je. Še vedno se lahko vključiš. Naslednjič se srečamo v torek, 5. 12. 2017 v CMK. Za več informacij nam piši na obala.mars@gmail.com ali pokliči Marušo!

V Ljubljani smo s Kariernim zaganjalnikom (KZ) pričeli prej, kot v Kopru. Izvaja se že od konca oktobra. Udeleženci KZ-ja so že v fazi konkretnega načrtovanja Zaposlišča, ki se bo odvijalo (predvidoma, ampak precej gotovo) 9. januarja 2018 v Četrtni mestni skupnosti Ljubljana-Bežigrad, kjer nam bodo ponovno velikodušno odprli vrata in nudili streho nad glavo v času dogodka. (Aplavz za ČS Bežigrad in najlepša hvala!) Do te točke so jih pripeljale vsebine treningov asertivnosti, karierne orientacije in aktivnega državljanstva, so pa še posebej aktivni (in to kontinuirano) z vajami javnega nastopanja in jasne komunikacije. Vaja dela mojstra in večkrat kot javno nastopaš, bolj ti “pride v kri”, kajne? Ta skupina je že nadgrajevala svoje življenjepise in motivacijska pisma, so že pisali svojo “knjigo življenja” – svoje močne točke, svoje strategije soočanja s šibkimi, vrednote in ZVSO-je, se trenirali v podajanju kvalitetne in korektne povratne informacije, ločevali kritiko od kriticizma in se soočali s svojimi strahovi ter si medsebojno, pod budnimi očmi Sente in Tine, tudi pri tem nudili podporo.

Da je stvar še boljša, se je strokovni sodelavec na projektu, Matjaž Vodeb, v preteklem mesecu udeležil tako srečanja Kluba MaMa (super zadeva – klik, klik za več info), kot tudi Streetstivala, festivala uličnega dela (poleg mreženja z organizacijami, ki po Sloveniji – v Ljubljani in izven – izvajajo mladinsko ulično delo je pridobival informacije o primerih dobre prakse detaširanega pristopa neposredne animacije mladih udeležencev prav za naše Karierne zaganjalnike, o katerem so njegovi sogovorniki radi poslušali med njihovimi pogovori), ni pa manjkal niti na Nacionalnem posvetu mladinskega sektorja 2017 v Mariboru, kjer je bila glavna tema digitalno mladinsko delo. Fotografijo je napravil fotograf Mitja Florjanc, desno v meglici pa se za Matjažem skriva Patrik, ki ga poznamo iz Centra mladih Koper. 🙂 #svetjemajhen #mladinskodelo

Tako – še en Bobizem za zaključek novičk – “Ko se dela, se dela in ko se počiva, se počiva. Ampak delo je lahko strokovno in zabavno obenem.” (anonimka z Bobovega stopnišča)