Marš – lokalno in individualno!

V preteklem mesecu smo dodobra zavihali rokave. Verjamem, da ste o našem usposabljanju že brali, zato vam tokrat pišem o dobrih vesteh, ki segajo tudi izven meja naše preljube Ljubljane.individualno delo na obali

Odvija se intenzivna individualna podpora za vse udeležence našega usposabljanja? Kako? Včasih v paru in včasih ena na ena. Večino časa, če smo iskreni, kar ena na ena. Lotili smo se zelo natančnega pregleda, kje lahko naši udeleženci izvajajo lokalne Karierne zaganjalnike. Kdaj se bo to odvilo, je zares odvisno od vsakega od njih; ali pa vsaj tistih, ki si izvajanja tovrstnega dela želijo in se zanj že od začetka meseca tudi trudijo. Poleg projektnega poteka, ki so ga spoznali na usposabljanju samem, jim nudimo podporo pri modifikaciji in načrtovanju Kariernega zaganjalnika v lastnem lokalnem okolju. V okviru individualne podpore se pripravlja načrt animacije udeležencev in terminski in vsebinski načrt izvedbe Kariernega zaganjalnika prilagojenega za lokalno okolje. 

P.s.: V Kopru bo potekal prvi Infodan za lokalni Karierni zaganjalnik v sredo, 15. novembra v Centru mladih Koper (CMK – Gregorčičeva ulica 4) s pričetkom ob 13.00 uri. Oglasi se mimo. 🙂vprasanja in logotipi

Nekateri se v tej poti ne najdejo – in s tem je vse v redu. To samo pomeni, da njihova individualna podpora izgubi pridih lokalnega Kariernega zaganjalnika in vsega, kar ta prinaša. Prestavili smo okvir v njihovo življenje, njihovo individualno izhodišče razdelali in spoznavali vidike njih samih ter okolja v katerem delujejo in bivajo. Analiziramo in načrtujemo možne spremembe in akcije, ki le-tem sledijo. Vsak v svojem tempu, seveda. Ravno v tem je namreč prednost individualne podpore. Ta nudi mehkejši in s tem učinkovitejši prehod v samostojnost na trgu dela. 

 

Da pa ne pozabimo – v Ljubljani se je v preteklem tednu začel jesenski Karierni zaganjalnik – če te mika, se še vedno lahko vključiš. Piši nam na marsovci.bob@gmail.com. Ker je projekt sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada, je za udeležence brezplačen. Še vedno pa poteka individualna tedenska podpora tudi za udeležence prejšnjega Kariernega zaganjalnika, ki se izteče z začetkom decembra letos.

Published on: 3 November 2017
Posted by: