Marš na(d) trg dela in Usposabljanje mladinskih delavcev_vk

V preteklem tednu je projekt Marš na(d) trg dela, sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada izvedel intenzivno Usposabljanje za nove mladinske delavce in delavke. Ti so sedaj v fazi individualne podpore za prenos primera dobre prakse v svoje lokalno okolje. V naslednjih mesecih bodo ob podpori prilagodili in organizirali ter izvedli lokalni Karierni zaganjalnik. Juhu!

Usposabljanja se je udeležilo kar osem mladih, ki so ga, kljub intenzivnosti, uspešno pripeljali do konca. In ker je vsak konec tudi nov začetek, vam zaupamo, da individualna podpora ta teden že poteka. Nič hudega, če te ni bilo – drugo Usposabljanje načrtujemo v mesecu aprilu 2018.

Udeležencem smo na Usposabljanju prenesli nova znanja, z njimi razvijali kompetence za podporo mladim pri lajšanju vstopa na trg dela in še in še. Spoznavali smo prvine projekta Marš na(d) trg dela, sestavne elemente treningov v Kariernih zaganjalnikih, procese skupinske dinamike, izobraževalne procese, refleksijo in evalvacijo, Zaposlišče in kako vse lahko le-ta izgleda ter proces individualne podpore in v rešitev usmerjenega pogovora. Potekal je tudi trening v treningu, kjer so se udeleženci Usposabljanja sami preskusili v pripravi in izvedbi prilagojenih vsebin za so-udeležence, kjer so veliko pridobili na izkušnjah ter spoznali pomembnost povratnih informacij.

Veselimo se novih skupnih dogodivščin. Za bolj natančen opis kaj in kako se je dogajalo priporočam, da se naročiš na Bobove govorice. Oktobrske bodo res poslastica!