Nov termin za Usposabljanje mladinskih delavcev in delavk projekta Marš na(d) trg dela!

No, pa smo ga dočakali!

Usposabljanje je bilo prestavljeno sedaj pa vam z veseljem sporočamo: bo izvedeno!.

Po prvem razpisanem terminu, kjer nam je zagodel gospod Murphy, smo se dogovorili za nov termin izvedbe Usposabljanja za mladinske delavke in delavce projekta Marš na(d) trg dela.
Za kaj točno gre?
Usposabljanje bo intenzivni trening Kariernega zaganjalnika in ostalih projektnih metod za prenos dobre prakse v lokalno okolje. Z njim bomo opolnomočili in usposobili mladinske delavce za dvig kompetenčnosti za izvajanje mladinskega dela v lokalnem okolju in hkrati krepili mladinski sektor. Na novo usposobljeni mladinski delavci bodo našo dobro prakso prenesli v svoje lokalno okolje, jo predelali na način da bo odgovarjala potrebam njihovega okolja, naprej izvajali Karierni zaganjalnik in s tem zagotovili trajnost projekta. 🙂
Izvedli bomo celotedensko intenzivno Usposabljanja za mladinske delavce projekta Marš na(d) trg dela. Znotraj tega se bodo mladinski delavci in delavke spoznali s projektom Marš na(d) trg dela, s projektno dokumentacijo, z Navodili OU o informiranju in komuniciranju z javnostmi, z vsebinami Kariernega zaganjalnika, njegovim potekom in možnimi modifikacijami, s procesi načrtovanja, implementacije in monitoringa – ter zakaj so le ti tako zelo pomembni! Se bere kot veliko, kajne? Ne pravimo mu “intenzivni” kar tako!
Po zaključenem intenzivnem treningu skozi Usposabljanje bodo mladinski delavci in delavke imeli tri-tedensko individualno podporo z namenom prilagoditve pridobljenih vsebin za konkretno lokalno okolje, da bodo le-te odgovarjale na potrebe in vire lokalnega okolja. Usposabljanje za mladinske delavce iz različnih regij bo potekalo na enem mestu – v Postojni, od ponedeljka, 2. oktobra dalje. Če si brezposelen_a, star_a do 29 let in nisi v delavnem razmerju, nam piši na marsovci.bob@gmail.com za več informacij.

Nadaljnja izvajanja Kariernega zaganjalnika z nanovo usposobljenimi mladinskimi delavci_kami pa bodo prenesena na območje Gorenjske (Jesenice, Tržič) in Obalno-kraške (Koper, Sežana) statistične regije.

Published on: 15 September 2017
Posted by: