Kje se skrivaš, brezposelni_a?

Ja, poletje je že na vratih, ampak Marš na(d) trg dela ne počiva. V zadnjem času smo se lotili prehoda na nov sistem komunikacije s financerjem, terenske animacije mladih udeležencev Kariernega zaganjalnika, ki je že kar tretji zapovrstjo, akcije aktivnega državljanstva na enem in edinem NEXTivalu, in še bi se kaj našlo.

Vprašanje, ki se nam poraja, je kje se zadržujejo mladi_e brezposelni_e? So v mestu, na kavi? Na spletu, v pospešenem iskanju zaposlitve? Pilijo svoje CV-je v knjižnjici? Kdaj in kje jih uloviti? Vsak animator ve, da se dobre informacije širijo – ali se širijo dovolj kvalitetno in dovolj hitro ter po pravih kanalih? To pa je dilema, s katero se ukvarjamo. 
Kaj pa ti misliš? Napiši nam kak komentar ali sporočilce na Facebook. 🙂

Vsekakor skrbimo tudi za dobre odnose in počutje v ekipi, konstantne izboljšave našega načina dela, prilagoditve naših-vaših vsebin, sploh glede na aktualne potrebe udeležencev.

Še vedno izvajamo individualno podporo z mladimi, ki so bili intenzivno vključeni v Karierni zaganjalnik 2. Marsikdo iz Kariernega zaganjalnika 1 je že zaposlen. Tisti, ki niso, pravijo, da bi še šli na Zaposlišče. Zakaj ne, smo rekle – morda se v drugo proces lahko še bolje izkoristi. 🙂

Veselimo se tudi sodelovanja z akterji iz Obale – čez dober teden se dobimo s Kariernimi centri Univerze na primorskem, kjer bomo imeli priliko še bolj razširiti dobre vesti in primere prakse projekta Marš na(d) trg dela ter povabiti na Usposabljanje za Marševe mladinske delavce_ke.

Sončen pozdrav. Še kak detajl pa si poišči v Bobovih govoricah, ki izzidejo vsakega 13. v mesecu ob 13h. 🙂

Published on: 2 June 2017
Posted by: