Kdo je mladinska delavka?

Izvajalke Marša se rade pohvalimo, da smo mladinske delavke. Kaj se pravzaprav skriva za tem imenom?
Veliko. Mladinska delavka je poklicni standard, ki ga je na svoji seji, 13.12.2016, Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje, potrdil. Vsi, ki ste razvoju nacionalne poklicne kvalifikacije sledili, veste da je to le prvi korak. Manjka nampreč še potrditev kataloga znanj in spretnosti za NPK mladinski delavec, mladinska delavka. 


Mladinsko delo je “je organizirana in ciljno usmerjena oblika delovanja mladih in za mlade, v okviru katere mladi na podlagi lastnih prizadevanj prispevajo k lastnemu vključevanju v družbo, krepijo svoje kompetence ter prispevajo k razvoju skupnosti. Izvajanje različnih oblik mladinskega dela temelji na prostovoljnem sodelovanju mladih ne glede na njihove interesne, kulturne, nazorske ali politične usmeritve” (“Zakon o javnem interesu v mladinskem sektorju“, 2010). Mladinsko delo se uresničuje in je izvajano tudi znotraj treningov asertivnosti, karierne orientacije in aktivnega državljanstva, ki so sestavni del Kariernih zaganjalnikov našega projekta. 


Da ne pozabim!

V sredo, 10. maja 2017 ob 10. uri bomo v MC ULCA (Trg OF 10, Ljubljana). Zakaj? Potekal bo iNFOdan za že tretji Karierni zaganjalnik. Pridi vprašat vse, kar te zanima!

Published on: 14 April 2017
Posted by: