Mladinsko za lajf

Mladinsko za lajf mladim omogoča to, da preko udeležbe spoznate mladinsko delo in pridobite pozitivne izkušnje ter gradite svoj osebnostni in socialni razvoj, kar pomembno doprinese tudi h krepitvi duševnega zdravja. 
Program Mladinsko za lajf vključuje pester nabor aktivnosti, ki so namenjene: 
 – mladim, ki si v prihodnosti želite postati mladinski delavci ali pa pridobiti izkušnje z izvajanjem mladinskega dela

 – mladim, ki se želite udeležiti aktivnosti mladinskega dela in ob tem bolje spoznati sebe, graditi lastno identiteto, delati na osebnostni rasti in obvladovanju stresa ter ob tem v varnem vzdušju skleniti nova poznanstva z drugimi mladimi v skupini. 

V tem letu smo izvedli že predstavitve mladinskega dela na fakultetah, Trening za mladinsko ulično delo in nudili mentorsko podporo mladim pri vključevanju v mladinsko delo. 

V oktobru in novembru pa pripravljamo aktivnosti:

👉1. Dogodek: Mladinsko za lajf!: Mladinsko je lahko trajnostno!🌳 KDAJ IN KJE? → 28. septembra, ob 17.00 na Livada LAB Za vse, ki as zanima mladinsko delo in si želite videti, kako se v praksi v mladinskem delu lahko naslavlja trajnostni življenjski slog. Za lažje načrtovanje aktivosti se prosim profočkaj na povezavi → https://forms.gle/5qfPr1rmvumaJjqm7 najkasneje do dneva dogodka, 28. septembra 2022.  

👉2. Serija dveh srečanj: Mladinsko za lajf! Priprava aktivnosti v mladinskem delu📚 Za vse, ki vas zanima, kako se dobro pripraviti na delo s skupino in posamezniki v mladinskem delu. Potekalo bo v majhni skupini do pet mladih. Omogočena vam bo tudi mentorska podpora. KDAJ in KJE? → četrtek, 6. 10., ob 14.00 v ULCA in sreda, 12. 10., ob 17.00 v Mladinska postaja Moste Prijava je obvezna preko prijavnice → https://forms.gle/BwujsagkPoWuK5Rp8.  

👉3. Mladinsko za lajf: URBANI TABOR!⛺👫👭👬🧑‍🤝‍🧑 KDAJ IN KJE? → na Zavod Bob, vikend, 15. in 16. 10. 2022 Urbani tabor vabi vse mlade, ki bi radi preživeli sproščen vikend, spoznali nove ljudi. Na urbanem taboru bomo reševali skupinske izzive in raziskovali sebe ter delali na osebnosti rasti s poudarkom na obvladovanju stresa. Vabljeni vsi mladi nad 18 let! OBVEZNE PRIJAVE do 2. oktobra → https://forms.gle/mFEW6vDZfQbzVMtA9 Zainteresirane bomo povabili na informativni razgovor, kjer boste izvedele_i več o taboru.

👉4. Dve delavnici na temi: Intervizija in Individualne metode dela z mladimi, ki pa sledita v novembru. Več informacij kmalu. 

Mladinsko za lajf izvajmo že četrto leto. Projekt soustvarjamo Zavod Nefiks, Javni zavod Mladi zmaji, Društvo ŠKUC in Zavod Bob (kooridinator).
Projekt sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Urad RS za mladino.