Kopiloti

VABILO za udeležence

kopiloti-page-002

Zakaj z nami?

  • Ker ti nudimo prostor, zaupanje in podporo.
  • Ker smo mlada ekipa izvajalcev z raznolikim naborom izkušenj in strokovnih znanj.
  • Ker ti omogočimo udeležbo v brezplačnem programu, s katerim boš pridobil orodja in razvil spretnosti za spopadanje z življenjskimi situacijami.
  • Ker se boš družil in povezoval z istomislečimi ljudmi, ki si prav tako želijo sprememb.
  • Ker ti bomo omogočili opolnomočenje za dialog z vplivnimi drugimi, ki posredno ali pa neposredno vplivajo nate, na tvoj položaj in na tvojo prihodnost.
  • Ker smo brezplačni, nismo pa zastonj!

Kaj bomo počeli?

Proces bo potekal v štirih fazah:

  1. UVODNA SREČANJA

Uvodni del bo trajal 3 srečanja po dve uri (11.5., 16.5., 18.5.). Predvidena vsebina uvodnih srečanj zajema: predstavitev programa, spoznavanje udeležencev in izvajalcev projekta, krepitev motivacije za delo ter definiranje, konkretizacijo in opredelitev želenih sprememb.

  1. INTENZIVNI DEL

V tednu od 22.5.2017 do 27.5.2017 bomo izstopili iz dnevne rutine, se oddaljili od vsakdanjega okolja in preko najrazličnejših  aktivnosti osvajali orodja za doseganje želenih sprememb v zunanjem okolju (delo na sebi, delo v skupini). Tako se bomo pripravljali na dialog z ljudmi, ki imajo moč in lahko pomembno vplivajo na tvojo trenutno situacijo.

  1. DIALOG

Po intenzivnem delu bomo vzpostavili dialog z nam relevantnimi osebami, da lahko glasno izrazimo svoja stališča, potrebe, želje, interese itd. ter da nas tisti, ki imajo vpliv in moč, ne preslišijo!

  1. SPREMLJANJE (PO POTREBI)

Vsem udeležencem bomo omogočili podporo pri pilotiranju v smeri sprememb na osebnem in družbenem področju.

Če želiš biti slišan in vključen pri odločitvah, ki se tičejo mladih, se nam pridruži! Najdeš nas na Zavodu Bob, na Robbovi 15 v Ljubljani. Svoj ‘let’ lahko rezerviraš na kopiloti.bob@gmail.com.

Preberi kako sta izkušnjo Kopilotskega poleta doživela udeleženca Zoran in Damjan. Klik, klik!


PREDSTAVITEV KOPILOTOV

Kdo ali kaj smo?

Smo izkušena ekipa izvajalcev, ki ji je mar. Ustvarjamo kreativno projektno okolje, v katerem mladi iščejo in preizkušajo načine, s katerimi razvijajo kompetence za konkretno življenjsko spremembo ter krepijo sposobnosti za strukturirani dialog.

Kako kopilotiramo?

Smo tu, da mladim nudimo podporo in pomoč pri pilotiranju svojih odločitev do zastavljenih ciljev. Tu smo tudi zato, ker vemo, da včasih te cilje posameznik težko sam najde in potrebuje nekoga, s katerim jih bo raziskoval in odkrival. Delo poteka tako na individualni, kot skupinski ravni v katero je vključenih do 10 udeležencev.

S kom kopilotiramo?

Z vsemi mladimi, ki zaradi različnih razlogov in osebnih ali pa družbenih okoliščin ne zmorejo priti do želenih sprememb.

Kaj kopilotiramo?

Izvajamo Trening Aktivnega Življenja (TAŽ) in trening za dialog med mladimi z manj priložnostmi in oblikovalci politik. V projektu SfuriNeZafuri pa razvijamo metodologijo Annoying Softness.

Naše delo lahko spremljaš na Facebooku.