Bobova oblačilnica

Bobova oblačilnica

Obvestilo!

Zadnje čase opažamo veliko povpraševanje po Bobovi oblačilnici, tako, da je res že čas, da se vam kaj javimo. Ampak žal s slabo novico 🙁 Bobova oblačilnica žal zaradi striktnih ukrepov glede tekstilne obrti do nadaljnjega NE BO POTEKALA. Glede na to, da je za oblačila obvezna karantena, med udeleženkami in udeleženci dogodka pa varnostna razdalja, žal ne moremo zagotoviti pogojev za varno izvedbo Oblačilnice. Takoj, ko prenehajo veljati vsi ukrepi seveda nadaljujemo z mesečnimi izmenjavami oblačil. Vsekakor vas o ponovni izvedbi obvestimo tako preko mejla, kot tudi Facebook-a.

Lep pozdrav,

organizacijska ekipa Bobove Oblačilnice

_____________________________________________________

Bobova oblačilnica so mesečni dogodki v Ljubljani, kjer potekajo izmenjave oblačil za odrasle. Pravila izmenjave oblačil so po vzoru Tekstilnice, ki so jo v preteklosti organizirali Ekologi brez meja.

Redna mesečna izmenjava oblačil za odrasle v LJUBLJANI:

KDAJ: Načeloma vsak drugi torek v mesecu med 18. in 20. uro.

OPOZORILO: V primeru, da je drugi torek v mesecu praznik ali pa so takrat šolske počitnice, je lahko izmenjava tudi kak drug dan, zato predlagamo, da VEDNO preverite na Facebook dogodku točen termin izmenjave za tekoči mesec.

KJE: Zavod Bob, Robbova ulica 15, 1000 Ljubljana

KONTAKT: bobovaoblacilnica@gmail.com

Vstopnina: 3 EUR / osebo, ki menja oblačila Vstopnino plačate pred vhodom v prostor. Ob oddaji prinešenih oblek na sprejemni mizi vam bodo prostovoljke izročile listek s številom točk. Vstopnina velja za enkratni obisk dogodka in se ne prenaša na druge osebe. Otroci in druge_i spremljevalke_ci, ki na izmenjavi ne bodo menjale_i oblačil in drugih modnih dodatkov, vstopnine ne plačajo.

PRAVILA ZA UDELEŽENKE_CE:

 • Na izmenjavo lahko prinesete do 10 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil, obutve ali hišnih tekstilij, ki jih oddate na sprejemnici. Prinešenim kosom določimo točke (več o tem spodaj v odstavku Kategorije), ki vam jih zabeležimo na listek. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti teh točk, izbrane stvari pa ob odhodu pokažete na sprejemnici skupaj z listkom s točkami. Morebitne neizkoriščene točke se ne prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil.
 • Oblačila, namenjena izmenjavi, naj bodo čista in lepo ohranjena. Obiskovalke_ce naprošamo, da prinesejo sezoni primerna oblačila – v pomladanskih in poletnih mesecih ne bomo sprejemali zimskih oblačil in obratno. Organizatorice dogodka si pridružujemo pravico, da na sprejemnici vse stvari, ki ne bodo ustrezale navedenim standardom, ne uvrstimo na izmenjavo – to pomeni, da ne dobijo točk. Posebno opozorilo: Za promocijske majice ne podeljujemo točk, saj so to stvari, ki običajno ostanejo na mizah.
 • Prinesete lahko OBLAČILA, OBUTEV in MODNE DODATKE ter HIŠNE TEKSTILIJE (posteljnina, rjuhe, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti in zavese ter metrsko blago). Oblačila naj bodo oprana, čevlji pa v parih.
 • Za prinešene stvari skrbijo na dogodku prostovoljci_ke Zavoda Bob, ki so na dogodku oblečeni_e v posebne majice.
 • Nošenje tekstila iz prostorov, v kateri poteka izmenjava, vse do vašega odhoda z dogodka ni dovoljeno. Na voljo vam bodo improvizirane preoblačilnice, drugje po prostoru preoblačenje ni zaželeno. Stvari, ki vam po pomerjanju niso prav, prosimo vrnite nazaj na mize. Organizatorke dogodka imamo pravico opozoriti vsako_ega obiskovalko_ca, ki se tega ne bo držal_a.
 • Če kljub sortiranju slučajno na mize zaide tudi kak neuporaben kos oblačila, bomo zelo veseli, če nam ga boste prinesli nazaj do sprejemnice, da ga izločimo iz izmenjave.
 • Organizatorke dogodka si pridržujemo pravico, da v primeru, da se na posameznem dogodku nabere večje število kosov oblačil in obutve, vseh zaradi prostorske stiske ne razprostremo.
 • Na dogodku bodite pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati) in jih ne puščajte brez svoje vednosti, saj organizatorke za njih ne odgovarjamo.

Kategorije:

 • 1 točka: spodnje perilo (hlačke, nedrček, majica), nogavice, kopalke, majica z naramnicami, majica s kratkimi rokavi, majica z dolgimi rokavi, pižama, modni dodatki, metrsko blago, par čevljev, rjuha, brisača, prt, zavesa, posteljnina (za eno osebo), vzglavnik, prešita odeja, pregrinjalo
 • 2 točki: bluza, srajca, hlače, krilo, obleka, pulover, jopica, trenirka, jakna ali suknjič
 • 3 točke: ženski kostim, moška obleka, priložnostna svečana oblačila, jakna (zimska, dolga), bunda, plašč, zimska športna jakna/hlače/kombinezon, druga vredna športna oblačila ipd.

*Včasih bo potekala Oblačilnica, kjer bo možno izmenjati posebne kose oblačil (npr: pustni kostum). Takrat bo vrednotenje oblačila določeno na samem dogodku.

Opomba: Za promocijske majice ne podeljujemo točk, saj so to stvari, ki običajno ostanejo na mizah.

Posebna opozorila: – Kategorije so namenjene lažji orientaciji pri pripravi stvari za menjavo. Organizatorke dogodka imamo dogovor o čimbolj poenotenem kriteriju glede kategorij, končno vrednost pa ob oddaji tekstila določijo prostovoljke_ci na sprejemnici po lastni presoji, saj se kosi med seboj tudi znotraj teh kategorij lahko zelo razlikujejo.