Kolegice vabijo…

Mentorsko sodelovanje za večjo zaposljivost mladih žens

Si mlada iskalka prve zaposlitve ali študentka višjih letnikov?

Si želiš mentorskega sodelovanja z uspešno žensko, ki deluje na podobnem poklicnem področju, kot bi tudi ti rada v

prihodnosti delovala?

Bi rada bolj suvereno vstopila na trg dela?

 

Če si na zgoraj navedena vprašanja odgovorila pritrdilno, te vabimo, da se nam pridružiš v projektu Kolegice ter postaneš udeleženka kluba v Ljubljani.

Prijave zbiramo do četrtka, 4. oktobra 2018, TUKAJ!

O projektu

Raziskave kažejo, da se mlade ženske po zaključku formalnega izobraževanja srečujejo še z večjimi težavami kot moški. Prehod na trg dela je zanje namreč izredno zahteven, zgodnje odpiranje vrat pa je za veliko mladih žensk, zlasti družboslovk, edina možnost za bolj uspešno vključevanje v zaposlitveno sfero. Ravno zato smo na Zavodu Nefiks zasnovali projekt Kolegice, ki je prvič potekal leta 2012, trenutno pa klubi Kolegic uspešno delujejo v številnih krajih po Sloveniji.

Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela.

V projektu lahko vsaka udeleženka spozna in se poveže z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravlja o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu. Ob pomoči mentorice se udeleženke seznanjajo z delovnim okoljem, izbranim poklicem ter njegovimi zahtevami in specifikami, razvijajo pa tudi svojo zaposlitveno pismenost.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na tedenskih sestankih, na katerih ob strokovni podpori Zavoda Nefiks udeleženke razvijajo svoj karierni načrt ter načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Veselimo se srečanja z vami in uspešnega pisanja novih zaposlitvenih zgodb!

Ekipa Kolegic in Zavod Nefiks

Published on: 1 October 2018
Posted by: